Glas-in-lood maken en isoleren

Onze belangrijkste dienst is het maken van glas-in-loodramen. Deze uitingen leveren wij zowel als enkel glas-in-lood (traditioneel) als glas-in-lood wat is ingepakt in een isolatieglas-pakket. (hedendaags)

Glas-in-lood is enorm duurzaam. Gemaakt en gezet door een deskundig glazenier gaan panelen 80 tot 100 jaar mee.

 

Glas-in-lood (enkel)

Glas in lood binnenshuis blijft onverminderd populair. Evenals de jaren '30 woning heeft de hedendaagse architectuur van de Vinex-woning de uitgelezen mogelijkheid om glas-in-lood toe te passen. 

Tussendeuren, bovenlichten, kamer en suite, entree/vide, bibliotheek etc. Onze ontwerpen worden of CAD of met de hand ontworpen en ambachtelijk vervaardigt. Enkel glas-in-lood uitingen worden met staal verstevigt, gekit' en eventueel gepatineerd (uitingen voor binnen) voor een extra mooie uitstraling. Natuurlijk is het maken van uw eigen ontwerp ook bespreekbaar.

 

Glas-in-lood (isolatie glas)

Heeft u reeds glas in lood dan kunt u er voor kiezen om dit in isolatie glas te laten zetten. Om dit te verwezenlijken zal het glas-in-loodraam uit het kozijn moeten worden gehaald en noodglas worden geplaatst.

Daarna wordt het raam in ons atelier uit elkaar gehaald, chemisch gereinigd, opnieuw in lood gezet en gepatineerd. Vervolgens wordt uw raam ingepakt in isolatieglas waarna dit totaalpakket terug gezet kan worden in de kozijnsponning. Met dit systeem heeft u de energiezuinige voordelen van isolatieglas en tevens het mooie aanzicht van ambachtelijk glas-in-lood.


Het uithalen en later inzetten van het glas kunt u zelf doen, maar als u geheel ontzorgt wilt worden, heeft GlasMaker een goed netwerk om dit

voor u in orde te maken.
De totale doorlooptijd van een dergelijk project vanaf het moment van uithalen ligt tussen de 6 en 8 weken.

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om geheel nieuw glas-in-lood te laten maken en ook deze uitingen kunnen in isolatieglas worden omvat.

Wij adviseren u ten zeerste om het glas-in-lood in een binnen/buiten scheiding uit te voeren als isolatieglas.

 

De voordelen van isoleren met dubbel glas.

- De hoogst mogelijke warmte-isolatie en besparing op uw stookkosten.
- Naast warmte-isolatie geeft dubbelglas ook zeer goede geluidsisolatie.
- Dubbelglas biedt bescherming tegen inbraak.
- Uw glas-in-lood in iso-glas gaat veel langer mee.
- Een geïsoleerd paneel is gemakkelijk schoon te houden.
- In veel gevallen kan inbraak werend glas gebruikt worden.


Natuurlijk maakt GlasMaker ook enkel glas in lood voor o.a. voordeuren, bovenlichten, kamer en suite, café-bar, entree, bibliotheek etc.

 

Vraagt u gerust naar onze scherpe tarieven.